Selasa, 12 Oktober 2010

Me Mine!

Ok..hari nie punya post is all about myself,from the time i was born sampailah sekarang..kepada sesiapa yang dah tahu bacalah jugak(mne tau kalau ada extra info yg u all x tau..),untuk yang belum tau,now i akan bgtau!hahahaha!aku akan bahagikan hari nie punya topik into three parts:

1.My Kids World
2.Happening Time!
3.Grown Up
_______________________________________________
My Kids World

Dunia kanak2 ak x lah seindah mana pun...ak mula hidup atas muka bumi nie pda tanggal 18 haribulan April 1992(muda lagi ak rupanya!) and i was born in Kuala Lumpur...I'm the only child in my family tapi bukan spoilt ok?!hahaha!Then,lepas ak dilahirkan,ak dibawa oleh ibu dan bapaku menetap di Bangi..di sana ak dibesarkan sampailah umurku 2 tahun...lepas tu ak pindah sementara kat rumah nenek aku di K.L while waiting for rumah yang ak duduki sekarang untuk siap dibina.Masa duduk kat rumah nenek aku itulah masa kanak2 yang paling membosankan untuk aku...rumah dia sama je besar dengan rumah aku sekarang..tapi yang menjadi masalah tu apabila rumah yang x sebesar mana didiami oleh ramai orang!Nasib baiklah family aku x besar mana..Kalau tak,mau perang sabil tiap2 hari sape nak guna tandas dulu!hahaha!tapi masa duduk kat k.l la masa ak belajar banyak benda sebenarnya...Benda2 asas dalam kehidupan semuanay aku dapat masa ak duduk kat rumah nenek aku tu.
  I stayed there until i was 4 years old..Sempat jugakla aku masuk tadika kat sana  masa umur ak 4 tahun sampailah awal tahun 1997.Ada pengalaman lucu masa aku tadika kat sana..Aku ada seorang musuh tau(wah!,musuh ke??)..Nama dia ****** bt ***** **** ..hehehe~masalah cik kak nie,dia suka sangat lumba2 ngan aku...x kisah la kan..yang ak x tahan sangat nie berlagak nak mampus,dah tu asyik nak carik pasal jek dengan aku..Satu hari tu,aku pon da x ingat sebab apa,tapi yang pasti dia memang sakitkan hati aku sampai tahap gaban punyalah!Aku yang dah terseksa menhan segala tohmahan tu pon dnegan senang hati bagi penampar Jepun kat pipi dia yang x berapa mulus tu..hahaha~!kesian tu kesian gakla kat dia,tapi nak buat macam mana,dia yang over sangat!Lepas peristiwa tu,dia x berani pon nak tego aku lagi sampailah ak pindah ke Bangi nie kembali..
  Masa kat Bangi lak zman kanak2 ak adala sikit perubahan..aku masuk tadika kat KEMAS yg berhampiran dengan rumah aku..masa tula ak start belajar erti friendship dari bawah..sebab tu la masa interview kelas kat UiTM hari tu aku cakap friendship is beautiful!sebab segala2nya indah dalam satu2 friendship uh eventhough kita akan ada konflik dalam satu2 persahabatan tu,but still,we'll find it a beautiful moment later on bcoz we still be friends with our friends!itulah sbbnya friendship is beautiful!tambahan pulak,setiap barang yang cantik itu pasti akan ada pelbagai corak dan hiasan yang mewarnai benda uh dan stiap corak itu ada nilainya yang tersendiri..samalah jugak dengan friendship..

Hapenning Time!

Masa yang paling hapenning dalam hidup aku ialah zaman persekolahan!semua orang akan naik sekolah masa darjah satu yakni masa umur 7 tahun kan..samalah jugak dengan aku..Aku bersekolah rendah di Sekolah Kebangsaan Sungai Ramal Dalam..x ramai yang tahu sekolah nie kat mana...almaklumla..sekolah kampung jek...tapi walaupun sekolah kampung,semua kemudahan lengkap tersedia sebab sekolah nie da established..masa aku masuk sekolah tu,usia dia dah dekat 40 tahun da kalau x silap aku..Zaman inilah zaman kegemilangan aku!nakalnya aku kat sekolah mengalahkan budak lelaki...sepak terajang dengan budak lelaki itu perkara biasa masa aku kat sekolah nie..hehehe!Masa darjah 3,aku dapat offer jadi pengawas sekolah..wah!bila gangster besar dapat jadi pengawas...hahaha!dunia ini aku yang punya..Tapi bila aku jadi pengawas,aku taklah sejahat dulu sebab asal nak buat jahat je,cikgu da start pandang2 aku..ngahahaa!kemudian masa inilah aku mula rapat dengan seorang insan yg sehingga kini menjadi teman sejatiku dikala susah mahupun senang..dialah insan yang bernama Nur Izzatty Bt Idris..sekarang nie dia pun da fly ke Jordan utk melanjutkan pelajarannya dalam bidang perubatan..Kalau tadi aku cakap aku gangster besar kan??rupa2nya dia nie lagi gangster dari aku...cuma,dia gangster dalam diam n pandai!
acam2 aku kena buli dengan dia sebab dia suka sangat kenakan aku dengan classmate kitorang uh..sekarang nie aku rasa dia yg tersangkut dengan mamat tu..ha,kan da kena balik!Walau apapun,dialah insan yang banyak membantu aku dalam pelajaran mahupun memberi semangat!
   Masa ak darjah 3 jugaklah aku terlibat dalam pertandingan2 yang berjaya menaikkan nama aku di sekolah time tu..Mula2 aku masuk pertandingan bercerita atau dalam bahasa org putihnya story-telling competition.Asalnya aku nie cuma bidan terjun jek sbb dengan tak semena2 kawan aku yang sepatutnya masuk pertandingan ini demam panas sampai x boleh bangun..Cikgu aku sampai menangis2 sebab tak tahulah apa akan jadik dengan ketiadaan ayam tambatan diorang dan cuma menggunakan bidang terjun nie..Akhirnya aku berjaya mendapat tempat pertama dalam pertandingan itu dan mewakili zon Bangi ke peringkat daerah Hulu Langat...tapi sayang seribu kali sayang aku cuma berjaya mendapat tempat ketiga semasa di peringkat daerah..tapi x apelah..baru first time la katakan..Kemudian,masa ini jugalah aku mula melibatkan diri dalam aktiviti sukan seperti hoki dan bola jaring..ha!aku ingat lagi,masa ini mmg byk konflik aku dengan cikgu sebab aku terpilih untuk wakil sekolah dalam kedua2 sukan tu,tapi ynag menjadi masalhnya training untuk kedua2 sukan tu berlaku pada waktu yang sama..haih..masa tu aku baru jek berjinak2 dengan hoki,so,aku pun lebihkanlah latihan bola jaring daripada latihan hoki sedangkan kedua2 latihan tu dilakukan di padang yang sama yakni padang sekolah!Alangkah kecewanya hati aku apabila aku tau yang aku cuma pemain yang belum disenarai pendek sebagai pemain tetap sekolah..Lalu untuk mengubat kekecewaan di hati,cikgu hoki aku pun memujuk aku menyertai mereka semula dan aku pun berlatih dengan gigih dan berusaha semaksima mungkin untuk menjadi pemain sekolah dan aku berjaya!aku berjaya menjadi pemain sekolah dan sejak daripada itu,aku menjadi begitu berminat untuk mendalami sukan hoki..aku terus menjadi player sekolah sehingga darjah 5 sahaja sebab result ak mula mcm down,so parents aku suruh stop skejap aktiviti sukan or kokurikulum..
   Semasa darjah 6,sekali lagi hidup aku berubah 180 degree apabila aku dilantik menjadi penolong ketua pengawas merangkap penolong ketua murid di sekolahku..Memang aku x jangka langsung benda nie sebab aku memang banyak rekod2 yang x memungkinkan aku utk menyandang jawatan tersebut..bayangkan masa darjah 6 pon aku leh kena denda duduk kat luar kelas sebab x siap kerja rumah!masa darjah lima pulak ak x leh bilang berapa kali aku masuk bilik guru sebab main tembak2 dalam kelas!alih2 aku dapat jawatan sebesar itu,mau x terkejut badak???Tapi yang menjadi amasalhnya apabila tugas aku sebagai penolong ketua pengawas tu digandingkan dengan pengacara majlis utk setiap event kat skolah aku..haduihhh!pening palo den!walaupun ada Ketua Pengawas,tapi aku jugak yang cikgu suruh bagi ucapan untuk setiap acara sekolah..tukang wat skrip aku sape lagi kalau bukan the smartest student in the school,merangkap kawan baik aku,Izzatty!kesian gak kat dia sebab ada pape jek dialah yang cikgu arahkan untul wat skrip aku bercakap!Dan yang paling x leh blah masa hujung tahun aku dinobatkan sebagai Tokoh Kanak2 Perempuan peringkat sekolah aku sempena hari Kanak2 Sedunia Tahun 2004.huh!aku memang rasa aku x layak sebab bagi aku,Izzatty lagi layak..tapi Allah rewards her in other forms of rewards!Yang bestnya,majlis tu dah macam kenduri kahwin dah!dgn kompang segala!siap duduk kat bersanding kat atas pentas dengan Tokoh Kanak2 Lelaki uh..hahaha!kalau aku tengok balik gambar tu,memang kelakar coz muka aku macam hantu dikerjakan dek cikgu2 aku yang menyolek aku tebal2!well,itulah kenangan terindah aku masa kat skolah rendah..

Ooops!lupa pulak..aku jugak mendapat pendidikan agama di Sekolah Rendah Agama Sg Ramal Dalam..dari darjah satu sampai darjah enam..kat sini pon mcm2 pglmn aku dapat dalam meniti usia zaman persekolahan!siap kena tuduh panjat pagar lagi!hahaha!Satu pengalaman yang aku x boleh lupakan masa sekolah agama nie adalah pengalaman aku dapat RM50 daripada seorang ustaz baru kat sekolah aku..citenya mcm nie..aku msuk gak pertandingan bercerita kisah Al-Quran utk pertandingan amal islami sekolah2 agama..Ustaz baru tu mmg friendly dgn semua org n dia mmg slalu usik aku masa aku tgh training untuk pertandingan tu..nama ustaz nie pon aku dah x brapa ingat..Tapi budi baik dia akan sentiasa aku ingat..Masa hari pertandingan tu dia buat perjanjian dengan aku,dia kata dia akan bagi ak RM50 kalo ak brjaya dapat tempat pertama dalam pertandingan tu..tapi kalau ak x berjaya aku kena makan karipap mak cik kantin skolah agama tu sebnyak 50 biji!uwekkk..mmg x sdp pon karipap mak cik tu..Tapi malangnya aku kalah dalam pertandingan tu...matilah aku!!!kne telan 50 biji karipap mak cik kantin!Satu hari tu,ustaz tu panggil aku masuk kelas dia and dia bagi satu sampul surat.dia kata hadiah utk hari tu walaupun ak x berjaya..tapi masalahnya dia gelak2 sambil bagi smapul surat tu..aku ingta dia main2 bagi sampul kosong kat aku..Sampai je kat kantin masa rehat,aku nak pergi buang je sampul tu,tapi ak tergerak nak bukak dulu and betapa terkejutnya aku apabila mendapati kandungan sampul surat tu merupakan sekeping wang kertas bernilai RM50!aku x jadi rehta dan terus berpatah balik untuk jumpa ustaz tu tapi dia dah keluar...Lepas tu aku dengar cerita dia dah dapat tawaran kerja kat Jabatan Agama Islam Selangor and berhenti jadi ustaz kat skola agama tu..Frustnya aku sebab x sempat nak ucapkan terima kasih sebab sudi gak bagi duit tu walaupun aku kalah dalam pertandingan tu..Satu lagi ustaz yang aku x akan lupa jasanya ialah Ustaz Hakim!dialah yang berusaha menghalang aku daripada berhenti sekolah agama masa darjah 6 sebab aku nak concentrate la kononnya utk UPSR...tapi dia bagi alternative way utk aku ambil gak PSRA iaitu penilaian sekolah rendah agama..dia suruh aku duk umah n bljar kat rumah tapi aku akan ambil PSRA and dapat sijil berhenti..Kalau laha ustaz terbaca blog saya nie,addla saya kat facebook yek!teringin sggh nak jumpa ustaz lagi...sekarang nie aku tau dia mst dah kerja besar sebab dia dah sambung master mse last time ak dgr pasal dia..
   Maka aku pun melangkah setapak lagi dalam alam persekolahan ini yakni ke alam sekolah menengah!Aku bersekolah menengah di Sekolah Menengah Kebangsaan Jalan Empat,Bandar Baru Bangi..Banyak sangat kenangan manis yang x dapat aku gambarkan semasa aku menjadi penuntut ilmu di sekolah ini..Masa form 1 aku menghadapi msalah sikit untuk menyesuaikan diri kat sekolah ini sebab x ramai kwn2 sekolah rendahku yang menyambung pengajian mereka di sini kerana kemasukannya adalah terhad kepada mereka yang memperoleh 4A 1B dalam UPSR..ak pon msuk sini cukup2 mkn jek iaitu 4A 1B..Namun aku bersyukur kerana ditempatkan di sekolah ini walaupun x ramai kawan..naik form 2 aku mendapat seorang lagi rakan karib iaitu Nadhila Bt Noor Kamarul Anuar..pada mulanya mmg segan2 n malu2 sbb x pnh knal pon sblm nie...tapi bila dah biasa,hlg shame2 cat tu!Kami sama2 menjejak mimpi(x leh bla ayat!),jadik pengawas sme2,blaja sama2 n harung ssh senang sama2..sekrang nie dia ada kat Kolej MARA Banting utk melaksanakan program persediaan sebelum ke luar negara bagi melanjutkan pelajaran dalam bidang kejuruteraan..hebat kan??Selain itu aku juga mempunyai ramai shaabat karib kat sekolah nie sperti Khaliesah Jamadon,Liyana Sheik,Izzati Hashim and Liyana Hazwani Zamri!Masa nie jugaklah aku mendapat guru2 yang x ubah seperti rakan karibku sendiri,membantu dan memberi sokongan sentiasa!terima kasih cikgu!Paling x akan aku lupakan Pn Nazilah kerana bertanggungjawab menyemai rasa cintaku terhadap Bahasa Melayu sehingga kini dan juga bertanggungjawab melatihku menjadi seorang pendebat sehingga kumpulan debat sekolah kami berjaya mendapat tempat ketiga yang juga merupakan hadiah hari jadinya semasa pertandingan debat peringkat negeri Selangor..Pn Hafizah juga tidak akan kulupakan kerana telah membimbingku dan rakan2ku sehingga sekali lagi kami berjaya mendpt tempat ketiga juga dalam pesta pantun peringkat negeri selangor 2009!Syabas cikgu berdua!Jasa cikgu x akan saya lupakan!
  Semasa sekolah menengah ini jugalah aku kehilangan seorang rakan yang sangat penyayang wlaupun ak berkali2 melukakan hatinya..Dia meninggal disebabkan oleh penyakit leukimia yang terlambat sampai ke pengetahuannya..semuanya disebabkan demam panas yang selalu dihidapinya dan dianggap demam biasa..Setelah melakukan ujian darah,ternyata penyakitnya telah smapai ke tahap 3..huhu..dia terpaksa mengambil PMR di hospital dalam keadaan menanggung sakit dan berjaya memperoleh 8A sementara aku yang sihat hanya berjaya memperoleh 7A 1B sahaja!Namun begitu,arwah Asyikin tetap bersemangat untuk menyambung pelajarannya ke tingkatan empat walaupun terlewat setahun kerana menjalani proses kemoterapi dan pembedahan sumsum tulang..Malng baginya kerana x sempat merealisasikan hasratnya itu kerana akhirnya pada bulan Mac 2009,arwah pergi meninggalkan kami ke Rahmatullah disebabkan oleh tindakbalas dalaman badannya..Oleh itu,aku nasihatkan kepada sesiapa yang selalu demam tu segera ke klinik utk wat pemeriksaan kesihatan sebelum terlambat..Kenangan yang aku x leh lupakan masa arwah masih hidup adalah 2 minggu sebelum kepergiannya ke Rahmatullah..Masa tu aku terserempak dengan dia yang kebetulan tinggal dlaam satu kawasan perumahan yang sama denganku..dia nak pergi ke kedai dan aku tegor dia..muka dia nampak kuning sangat masa tu n aku tny die,"shikin,ko demam lagi ke?"Tapi dia jawab"taklah!",sambil pndg bwh n dia langsung x pandang aku..Sempat dia berpesan pada aku untuk belajar bersungguh-sungguh untuk SPM yang akan menjelang dan dia sungguh bersemangat untuk masuk semula ke sekolah pd tahun ini...Begitulah kisahnya semasa aku di zaman persekolahanku..kalu nak cerita semua sekarang mau smapai esok pon aku x post bnd nie lagi!hahahaha!kalau ada masa aku akan ccerita lagi..buat selingan!

Grown Up!


Finally,aku dah pon smpai ke last part untuk post kali nie..Pada 27 hb Mei 2010,bermulalah satu lagi fasa baru dlam kehidupanku iaitu alam pengajian tinggi!Dengan berbekalkan keputusan 7A 2B semasa SPM,aku berjaya menempatkan diriku di UiTM utk melanjutkan pelajaran dalam bidang yang amat kuminati iaitu Undang-undang..Aku disini untuk melaksanakan program Asasi Undang2 selama dua semester yakni setahun..aaah!aku akan merindui UiTM ini seandainya aku x dapat melanjutkan pelajaran di sini lgi selepas tamatnya program asasi ini kerana aku berada dibawah program asasi undg2 KPTM yg memrlukan aku untuk melakukan prosedur memohon universiti sekali lagi..huhuhuhuh!UiTM di hatiku!!!Pada awalnya aku bersungut juga kerana aku tidak mempunyai ramai kawan sekolahku disini dan aku juga meladeni perasaan kecewa kerana gagal untuk menyertai rakan2ku yang lain utk porgram ke luar negara..Tetapi,Allah itu Maha Mengetahui,maka di aturkan untukku sebuah kelas yang sangat membahagiakan diriku!itulah kelas LWA01G!  yang sangat happening!aku tahu mungkin selepas ini aku x mungkin x akan berpeluang untuk bertemu dengan kelas seperti ini lagi...semua orang2 didlamnya mmg nmpk mcm masuk air,tapi sangat meghargai erti friendship itu sendiri!kalau ziehan ada interpretation dye sendiri utk bebudak kals nie aku pon nk gak bg interpretation ak sendiri!meh sini tgk
first ak start dgn .........

1.Abdul Khaliq Nazeri =first time aku ckp dgn dia,dia kelentong aku baik punya!Boleh dia tukar cakap
                                     ngan acap kata dia orang Pahang and acap tu org Perak..pdhl dia yg org Perak..tp
                                     skang ak rasa dia banyak membantu aku terutamanya dlam hal2 berkaitan dengan
                                     information technology!

2.Asraf Tahir =pakej dgn khaliq..first mmg aku ingta dia nie bajet sombong..almaklumla...bdk STAR la
                       ktekan...hahaha!tapi sebenarnya dia baik la..prihatin dengan kawan2 dia..tapi satu jek yg
                       aku hangin sket...dia nie ske wat2 blur bila org kutuk dia...hatoyy!

3.Siti Murni Atiqah =inilah kawan baik aku kat UiTM nie...semua bnd aku akn share ngan dia..dia pon mcm
                                tu gak..sabar jek layan kerenah aku yang kkdg melampau!semoga aku x hlg kwn mcm
                                dia nie!

4.Nur 'Izzah Azhani =sangat prihatin dgn keadaan kwn dia n mudah gak panik!hehehe!tp aku suka dengan
                                 gaya dia..mcm ustazah skali tgk..tp bila gie kelas,rocks bebeh!kalau dia bentang
                                 presentation,aku sgt ske dgr cara dia bercakap n her english is superb!

5.Nur Farhan Ismail =what i can say about her is she is a perfectionist!semuanya msti teliti dan nmpk
                                 sempurna...tapi aku bersyukur dapat buat assgnmnt dgn dia sebab kerana sifat dia
                                 perfectionist tula ktorg sume leh dpt carry marks yg tggi!thanks An!

6.Nik Syafiqah =uhhhh!aku x tahu kenapa tapi i'm gonna miss her so much blia da x jmp lg nnt..gila2,masuk
                          air,n brave to do anything!bleh wat ak gelak sentiasa dengan mimik mke dia je..

7.Syafiqah Shafie =hah!nie lg sorang...kelam kabut dia sentiasa buatkan aku gembira kalau dengan dia..
                             cuba korang bayangkan ,ak jatuh kat laluan bas jln TAR,dia sempat lagi nak marah2 aku
                             kat tgh2 jalan tu..haduihhh!tapi aku gembiraa sgt sebab dapat kwn mcm dia..

8.Khairi Anwar =wlaupun rmai yg x ske dia masa mule2 dulu,tapi aku biasa jek dgn dia..aku tau dia mmg
                           suka wat hal sendiri..tapi later on,aku tau yg dia sgt sayangkan kawan2 dia sama macam
                           dia sayngkan family dia..

9.Nazihan Athirah =my lovely class rep!kerana dia jugaklah aku tergerak nak buat blog nie...huuu..
                              my mommaaa!!

10.Hazazi = kecek klate all the time!kekadang dia terlalu sensitif..tp dia ada lg byk pglmn yg bererti utk sume
                   dari aku!

11.Shahirah AliZaman =stalker ak forever!duduk dgpn bilik aku dgn nina,dia berjaya stalk aku dpn cermin
                                     haduihh...pastu kalo ak on9 kat bwh uh pon mst ada dye...haihh..tp aku suka
                                     mndgr nasihat dia yg x ptus2 untukku!

12.Nurul Amanina =Misz Nina klas ktorg...bkn sbb dia ske nyanyi lagu kisz nina uh tp sbb nme gelaran dia
                               Nina...sgt pendiam..ak rasa boleh bilang dgn jari aku dgr suara dia..tapi kalau kat bilik
                               dari jauh ak dah boleh dgr suara dia!hahahaha!

13.Muhammad Zaki =Mr diva!sme jek kepala ngan aku...kalau x mendiva sehari,tndy adala yg x kena
                                  ngan kami..sgt best kalau sembang dengan dia!!gonna miss him too when we finished
                                  our study at UiTM..

14.Nadia Kodri =aku masih igt lagi,dialah org pertama aku jumpa masa kami tgk kelas dulu..sgt penyayang
                           smpkan sanggup bandage kaki aku masa aku jatuh dulu...

15.Intan Fatihah =misterious girl...tapi sgt ceria n sexy too!

16.Nur Farah Ashikin =skali tgk cm lurus...tp sgt best bila sembang dgn dia sebab ada je tpik dia bkak!sgt
                                    pemurah!

17.Syakirah Shamsulzaman =rocks all the time n always with her hp!

18.Adibah =hidup ini adalah korea!apekah??hahaha...

19.Amirah Mohd Pauzi =mengggg!sgt ayu dan kata2ny pnuh berhikmah!

20.Rogayah Hassan =rocks star kot aku rasa...sangat funky!ini pon antara org yg boleh wat ak ceria
                                  sentiasa..

21.Daus,Shawn,Nazrieev,Ahad ngan Rizal =nape skali??sbb dorg slalu bersama n penetang hebat Mr Helmi
                                                                   one of our lecturer..kalau x dtg kals pon almost sme2!tp ahad
                                                                   dia ske dgn kehadiran 'bunga2' dlm hidup dia...

22.Ahmad Sadruddin =yg nie ak suka!comel sgt muka dia..hahaha!kalau tgh panas or senyum,mesti blushing
                                    muka dia!tapi jarang nak dgr dia cakap ngan ak n my gang...

23.Farhan Sapian Sauri =genius man in our class...kaki buku but yet sgt friendly!
                            

24.Fatin Atiqa =sgt periang..tp kalu skali dia sindir org...aduhhh!sgt berbisa...

25.Eira =mcm tutor utk ktorg esp time MTC 012 sbb dye de byk info..


                                                                  farhan,murni n me!
                                                                   murni and me!
                                                         farhan,nik,murni and izzah,my gang!
                                                                    khairi!
                                                                      khaliq n hazazi!
                                                           on the left r fatin atiqa n meng!
                                                                               ziehan n me!
                                                                           rogayah@aiya@loga!
                                                                           syafiqah!

                               zaki,izzah,jajie,acap,kerry(yg kat blkg uh),khaliq,mun.eika.ziehan,meng!
                                                                yang baju biru uh shira!

                

 So...itulah rakan2ku yg sgt kusayangi...semoga Allah sentiasa merhmati mereka walau dimana jua mereka berada..palaing aku tersentuh masa aku jatuh n terseliuh dulu...semua dtg mghulurkn bantuan..esp mun,an,izzah n nik!juga ak nkmmintak maaf sgt kat kery,mun ngan acap sbb slalu buat korg kacau bilau dgn karenah aku...sorry sgt2!my thousand thanks goes to mr khaliq nazeri sbb byk ajar aku psl komp!so..thats all for today..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan